صبحانه یکی از وعدههای اصلی غذایی است که اهمیت آن
نسبت به دو وعده دیگر برای فعالیتهای روزانه از نظر جسمی و فکری بسیار مهم
است.
دکتر انصاری متخصص تغذیه، اظهار داشت: حدود یک سوم از نیاز روزانه
به ویژه انرژی و پروتئین و برخی از املاح و ویتامینها در افرادی که
فعالیتهای جسمی و فکری (نظیر دانشآموزان، دانشجویان، کارگران و سربازان)
دارند باید توسط صبحانه تامین شود.
وی افزود: بهتر است که در سبد
صبحانه حداقل ۴ گروه غذایی اصلی وجود داشته باشد. بدین معنا که از گروه
غلات نان یا حبوبات و از قندهای ساده ترجیحا عسل و قندهای طبیعی مانند
خرما، شیرخرما، شیره و انگور و در صورت نبود این مواد از مربا، قند و شکر
معمولی (البته نه به شکل افراط) استفاده شود. به طوریکه تقریبا به اندازه
۱۰ درصد کل انرژی صبحانه از این قندهای ساده تامین شود.
نصاری در ادامه خاطرنشان کرد: از گروه لبنیات، شیر و پنیررا میتوان توصیه
کرد، البته پنیر به عنوان یک منبع پروتئینی در وعده صبحانه نقش بسزایی دارد
اما میتوان تخممرغ را نیز جایگزین آن کرد.
این متخصص تغذیه یادآور
شد: به منظور تامین ویتامین c ، باید از گروه سبزیها و میوهها استفاده
شود؛ بهترین ماده غذایی برای این منظور در این فصل، مصرف مرکباتی مانند
پرتقال، لیموشیرین و ... است و برای تامین انرژی بیشتر و چربیهای مفید
مقداری از مغزها، مخصوصا گردو با صبحانه توصیه میشود